Kefir Nedir ve Nasıl Tüketilmelidir? Kefir, dünyanın pek çok yerinde sağlık amacıyla tüketilen fermente bir süt ürünüdür. İnek, koyun veya keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. Fermente olduğu için tadı hafif buruk olabilir. Sütle karşılaştırıldığında daha fazla sindirime yardımcı bakteri içerir, bu sayede bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sağlık için faydalı birçok vitamin ve mineral barındırır. Sindirim üzerinde olumlu etkileri bulunan kefir, kabızlık, hazımsızlık ve sindirimle ilgili diğer sorunlarda kullanılabilecek faydalı bir içecektir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu farklı hastalıklara karşı koruyucu özellik sağlar. Doğal bir antibiyotik etkisi olan kefir, B12, B1, biotin ve K vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Magnezyum ve yüksek kalsiyum içeriği ile kemiklerin güçlenmesini sağlayarak kemik kayıplarını engeller. Kefir Ne Kadar Tüketilmelidir? Kefir, genel sağlık durumunu korumak amacıyla tüketiliyorsa günlük olarak 1 bardak kadar tüketilebilir. Ancak bu miktar, tüketen kişinin yaşına ve ağırlığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kefir asla bir ilaç değildir. Bir içecek türü olan kefir, yemeklerle beraber içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir. Fazla kilolu olan kişiler kefiri yağsız süt kullanarak mayalamalıdır. Eğer kefir herhangi bir hastalığa karşı tedavi amacıyla içiliyorsa, 1 bardak ile sınırlı kalınmamalıdır. Günlük 1 bardak ile başlanarak, 5 bardağa kadar içilebilir. Kefirin Faydaları Nelerdir?
1 Bardak Kefirin Besin Değerleri
|