Kefir Ne Kadar Tüketilmeli?
20 Temmuz 2024

Kefir Ne Kadar Tüketilmeli?

Kefir Nedir ve Nasıl Tüketilmelidir?

Kefir, dünyanın pek çok yerinde sağlık amacıyla tüketilen fermente bir süt ürünüdür. İnek, koyun veya keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. Fermente olduğu için tadı hafif buruk olabilir. Sütle karşılaştırıldığında daha fazla sindirime yardımcı bakteri içerir, bu sayede bağırsakların daha rahat çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sağlık için faydalı birçok vitamin ve mineral barındırır.

Sindirim üzerinde olumlu etkileri bulunan kefir, kabızlık, hazımsızlık ve sindirimle ilgili diğer sorunlarda kullanılabilecek faydalı bir içecektir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudu farklı hastalıklara karşı koruyucu özellik sağlar. Doğal bir antibiyotik etkisi olan kefir, B12, B1, biotin ve K vitaminleri bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Magnezyum ve yüksek kalsiyum içeriği ile kemiklerin güçlenmesini sağlayarak kemik kayıplarını engeller.

Kefir Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kefir, genel sağlık durumunu korumak amacıyla tüketiliyorsa günlük olarak 1 bardak kadar tüketilebilir. Ancak bu miktar, tüketen kişinin yaşına ve ağırlığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kefir asla bir ilaç değildir. Bir içecek türü olan kefir, yemeklerle beraber içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir. Fazla kilolu olan kişiler kefiri yağsız süt kullanarak mayalamalıdır. Eğer kefir herhangi bir hastalığa karşı tedavi amacıyla içiliyorsa, 1 bardak ile sınırlı kalınmamalıdır. Günlük 1 bardak ile başlanarak, 5 bardağa kadar içilebilir.

Kefirin Faydaları Nelerdir?

  • Karaciğer için faydalıdır.
  • Şişkinliği önleyici etkisi vardır.
  • Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Sinüzite karşı iyi gelir.
  • Kabızlığı önler.
  • Antibiyotik özelliği ile enfeksiyon hastalıklarına karşı kullanılabilir.
  • Mide ülserinin tedavisinde yardımcı olabilir.
  • Kanserin oluşmasını ve ilerlemesini önleyici etkisi vardır.
  • Diş ve kemik yapısını kuvvetlendirir.
  • Cilde sürüldüğünde sivilcelere karşı iyi gelir.
  • Cilt mantarına karşı iyi gelir.
  • Göz sağlığına karşı iyi gelir.
  • Akciğer enfeksiyonuna karşı faydalıdır.

1 Bardak Kefirin Besin Değerleri

  • 1 bardak kadar kefir yaklaşık 150 kalori içerir.
  • Yağ: 8 gram
  • Kolesterol: 30 gram
  • Karbonhidrat: 12 gram
  • Protein: 11 gram
  • Sodyum: 125 miligram
  • Potasyum: 350 miligram
  • Şeker: 4 gram
  • A vitamini: Günlük ihtiyacın %10'u
  • Kalsiyum: Günlük ihtiyacın %30'u
  • C vitamini: Günlük ihtiyacın %4'ü

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kefir Ne Kadar Tüketilmeli?

Kefir Ne Kadar Tüketilmeli?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Zararları Nelerdir?

Kefirin Zararları Nelerdir?

Editörün Seçtiği

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir Nasıl Yapılır?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kefir Mayalama ve Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefir Mayalama ve Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Kefir Nedir? Kefir Nasıl Kullanılır ve Özellikleri

Kefir Nedir? Kefir Nasıl Kullanılır ve Özellikleri

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir?

Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir?

Su Kefiri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Su Kefiri Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?