Kefir Nasıl Mayalanır?
15 Mayıs 2024

Kefir Nasıl Mayalanır?

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa, Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özellikle gelişme çağındaki çocukların mutlaka içmesi tavsiye ediliyor. Doktorlar ise kefirin herkesin günde en az bir bardak içmesini öneriyorlar.

Peki Evde Kefir Nasıl Mayalanır?
  • İlk adım Kefir tanecikleri bulmak. Bunu İnternet üzerinden, kefir tanesi satan marketlerden ya da kefire sahip tanıdıklarınızdan elde edebilirsiniz.
  • Çiğ süt ya da günlük süt kullanarak kefir mayalayabilirsiniz.
  • Temin edilen kefir taneleri süte katılır ve beklenir.
  • Mayalamak için cam bir kap kullanmanız tavsiye edilir.
  • Kefir tanelerini 20 ile 25 derecedeki, cam kavanozdaki, süte katın, karanlık bir odada ve isteğe göre de kavanozun etrafına bir havlu sarılarak beklemeye bırakılmalıdır.
  • Kefir 8 ile 24 saat arasında mayalanır.
  • İsteğe göre 2 gün kadar da bekletilebilir. Ne kadar çok bekletirseniz kefiriniz o kadar ekşi olur. Uzun süre bekletilerek yapılan kefirlerin sindirim sistemini yavaşlattığı, kısa süre bekletilenlerin ise sindirimi hızlandırdığı söyleniyor.
  • Kefir istenilen kıvama geldiğinde, içindeki kefir taneleri süzülür.
  • Kefiri süzmek için plastik bir süzgeç ve tahta bir kaşık kullanmalısınız. Kefire asla metal temas ettirilmemeli
  • Süzülen taneler, daha sonra kullanılmak üzere cam kavanozdaki suyun içine koyulur. Bu taneler zaman içinde çoğalacaktır. Mayalamak için kullandığınız kadarını kavanozun üzerinde işaretlerseniz, daha sonra mayalamak için gerektiğinde ne kadarını kullanmanız gerektiğini bilirsiniz ve fazla olan kısmını da dilediğinizce dağıtabilirsiniz.
  • Kefir tanecikleri -20 derecede uzun süre muhafaza edilebiliyor.
Kefirin Faydaları Neler?
  • Mikroplara karşı direnci arttırır ve vücudu korur.
  • Sindirim sistemini kuvvetlendirir.
  • Hazımsızlık çekenler için idealdir.
  • Depresyondaki insanların içmesi tavsiye edilir.
  • Sinirleri yumuşatır, rahat ve ferah hissetmeye yardımcı olur.
  • Doğal antibiyotiktir. İlaç olan antibiyotiklerin yaptığı gibi vücuttaki vitaminleri öldürmez
  • Vücuttan kaybolan vitamin ve minerallerin geri kazanılmasını sağlar.
  • Kan dolaşımını düzenler ve kolesterolü dengeler
  • Kalp krizi riskini ve yüksek tansiyonu engeller.
  • Hastalıklara karşı direnci arttırır.
  • Vücuttaki zehri yok eder.
  • Diyet yapan kişiler için idealdir, zira kilo aldırmaz.
  • Yağ dokularının çözümlenmesine yardımcı olur.
  • Saçların dökülmesini önler.
  • Mide salgılarının düzenli ve devamlı salgılanmasını sağlar.
  • Hormonlar üzerinde olumlu etkiler ve düzenli çalışmalarını sağlar.
  • Hücreleri ve dokuları yenileyici özelliği vardır.
  • İlaçların sebep olduğu vitamin, mineral kaybı ve olası yan etkileri en aza indirir.
  • Yorgunluk ve strese karşı vücudu korur.
  • Kemik ve kasları güçlendirir. İskelet sistemini sağlamlaştırır.
  • Alzheimer hastalığına karşı kalkan görevi üstlenir.
  • Kaliteli, sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarıdır.
Evde kefir nasıl mayalanır ve mayaladığımız bu kefirin faydaları neler açıkladık. Artık bu kadar faydalı ve doğal olan bir içeceği sevdikleriniz için yapma vakti.

Kefir Nasıl Mayalanır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir Nasıl Yapılır?

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Popüler İçerikler

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü

Kefir Faydaları Nelerdir?

Kefir Faydaları Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kefir Neye İyi Gelir?

Kefir Neye İyi Gelir?

Kefir Mayası Faydaları ve Yapılışı

Kefir Mayası Faydaları ve Yapılışı

Kefirin Zararları Nelerdir?

Kefirin Zararları Nelerdir?

Kefir Zayıflatırmı Kefirin Zayıflamaya Etkileri

Kefir Zayıflatırmı Kefirin Zayıflamaya Etkileri

Kefir ile Yoğurt Yapımı

Kefir ile Yoğurt Yapımı