Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kefir Mayası

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, Hindistan cevizi veya soya sütleri ile yapımı sağlanır. Mayanın kalitesi çok önemlidir. Kaynağı tam belli olmayan kefirin içinde zararlı maddeler olabilir. Bu nedenle aktarlardan almak yerine üniversitelerde üretilenler tercih edilmelidir. Kefir mayası, vücut direnci üzerinde büyük etkiye sahiptir. Özellikle sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasında fayda sağlamaktadır. Biyolojik açıdan metabolizmayı devamlı yapılandıran, vitamin, antioksidan ve mineraller bulunduğu için hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. B12, B1 ve K vitamini fazlasıyla yoğundur. Saydığımız vitaminlerin yeterli kullanımı böbrek, karaciğer ve sinir sistemine yarar sağlamaktadır.

Kefir Mayası Faydaları Nelerdir?

  • Kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
  • Uykusuzluğu gidericidir.
  • Selülitlere karşı etkilidir.
  • Damar sertliğini ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
  • Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.
  • Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önlemeye katkı sağlar.
  • Sindirim sistemini güçlendirir.
  • Depresyona karşı olumlu katkısı vardır.
  • Verem ve böbrek hastalıklarına iyi gelir.
  • Egzama tedavisinde kullanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bronşit ve astım hastalığında kullanılır.

Kefir Mayası Nasıl Yapılır?


Sterilize edilen süt, 5 dk kaynatıldıktan sonra 20-25 C dereceye kadar soğutulur. İşlem için cam kavanoz kullanılmalıdır. Daha sonra 1 litre sütün içerisine 30-50 gr kefir tanesi ilave edilerek ağzı kapatılır ve 18-24 saat bekletilir. Bu süre içinde tahta kaşıkla sık sık karıştırılır. Kefirin mayalanma süresinin sonunda metal olmayan temiz bir süzgeçten geçirilir. Sonra süzgeçte kalan kefir taneleri temiz, klorsuz suyla yıkanıp tekrar süte koyulur. Hazırlanan kefir mayasının kullanım süresi 3 gündür. Karanlıkta ve soğukta muhafaza edildiğinde 6-8 güne kadar çıkabilir. Kefirin içerisinde peynir veya sirke kokusu varsa kefirde enfeksiyon olabilir. Bu nedenle temiz suyla yıkanmalı veya yeni kefir taneleri kullanılmalıdır. Mayalanmakta olan kefir taneleri, uzun süre süzülemeyecekse buzdolabına koyulur. Kefir mayasını günlük olarak içebilirsiniz. Ekşimsi bir tadı olduğundan dolayı, yanında meyve gibi tatlı besinlerle yenebilir. Kefir tüketimi kişinin yaşına ve ağırlığına göre farklılık göstermektedir. Yemeklerle birlikte içilebileceği gibi ayrı olarak da içilebilir.

Son Güncelleme : 19.01.2024 00:05:13
Kefir Mayası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kefir Mayası Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kefir Mayası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zayıflatırmı, Kafkasların gençlik sırrı olarak bilinen kefirin tarihi, yüzyıllar öncesine dayanan ve o zamandan bugüne nesiller boyunca süre gelmiştir. Süt ürünlerinden birisi olan bu özel içecek kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa ka...
Kefir Zararları
Kefir Zararları
Kefir Zararları sıralamasında, yüksek kalorili bir besin olduğu için sık sık tüketilmemesi gerekmektedir. Eğer kilo sorununuz varsa, Kefir tüketimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Kefir Zararları söylenmekte ...
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir mayası, yıllar önce Kafkasya'da Orta Asya Türkleri tarafından sütten yapılan ve ayrana benzeyen bir içecektir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde hem lezzeti hem de sağlığa faydalı oluşu nedeniyle günlük olarak tüketilen bir içecek haline gelm...
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir ne kadar tüketilmeli, kefir dünyanın pek çok yerinde sağlık amacı ile tüketilen fermente süttür. Kefir, inek, koyun ya da keçi sütü kullanılarak elde edilebilir. İşlem gördüğü için tadı hafif buruk olur. Süte oranla daha fazla sindirime yardımc...
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir ile yoğurt yapımı oldukça kolaydır. Kefir, hafif ekşimsi tadı olan inek veya koyun sütü ile mayalanan fermante bir süt içeceği olmakla beraber sağlığa oldukça faydalı bir üründür. Kefir tüketimi birçok sindirim hastalıklarına iyi geldiği gibi, ...
Kefir Maskesi
Kefir Maskesi
Kefir maskesi, cilt yenilenmesi, güzelleşmesi ve kırışıklıkların açılması üzerinde oldukça etkilidir. Kefir genel sağlık açısından en faydalı formante süt ürünüdür. Cilt dokularını besleyen kefir, cilde sürüldüğünde de cildi besleyerek, nemlendirir.K...
Su Kefiri
Su Kefiri
Su kefiri, Meksika kökenli mucizevi bir içecektir. Su kefiri 20. Yy başlarında Avrupa`da da kullanılmaya başlandı. Su kefirinin yaygın olarak bilinen süt kefiri ile bir ilgisi yoktur. 'Tibi' olarak da bilinen su kefirininfaydaları arasında bağışıklığ...
Kefir İle Zayıflama
Kefir İle Zayıflama
Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir. Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise tüm dünyada üretilip kullanılan sindirim sistemini hareketlendiren çok sağlıklı bir içecektir. Ke...
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir tanelerini birkaç ay kullanmayacaksanız;* Kefir tanelerini temin ettiğinizde saf su içerisinde küçük bir kapta ya da kurutulmuş halde olacaklardır. Kefiri kullanmayacağınız zaman bir kabın içerisine saf suyu koyarak ve taneleri de içerisine ila...
Kefir Sabunu
Kefir Sabunu
Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt bozuklukları veya za...
Kefir Ayranı
Kefir Ayranı
Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki kefiri 25 derece sı...
Kefir Nedir
Kefir Nedir
Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (Yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi tarihi ...

 

Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Maskesi
Su Kefiri
Kefir İle Zayıflama
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefir Sabunu
Kefir Ayranı
Kefir Nedir
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Kefir Kültürü
Kefir Faydaları
Kefir Mayası
Kefir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefirin Faydaları
Kefir Nasıl Yapılır
Kefir Nasıl Mayalanır
Popüler İçerik
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Yoğurt ve Kefirin Farkı
Her iki üründe kültüre edilmiş süt ürünleridir ama farklı türde faydalı bakteri içermektedirler. Yoğurdun içermiş olduğu bakteriler sindirim sistemini...
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kı...
Kefir Faydaları
Kefir Faydaları
Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu ...
Kefir
Kefir
Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etialkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi geçmişi olan bir süt içeceğ...
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir Neye İyi Gelir
Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Ka...
Kefirin Faydaları
Kefirin Faydaları
Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile müca...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kefir Zayıflatırmı
Kefir Zararları
Kefir Mayası Nasıl Elde Edilir
Kefir Ne Kadar Tüketilmeli
Kefir İle Yoğurt Yapımı
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kefir Zayıflatırmı?
Kefir Mayalanması
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024