Kefirin daha etkili bir şekilde süzülmesi konusunda merak ettiğim birkaç nokta var. Özellikle süzme işlemi sırasında probiyotiklerin korunması için nelere dikkat etmek gerekiyor? Tel süzgeç kullanmanın avantajları nelerdir? Ayrıca, soğuk su ile süzmenin kefir tanelerine nasıl bir etkisi oluyor? Kefir tanelerine hafif baskı uygulamak gerçekten daha hızlı süzülmesini sağlıyor mu, yoksa bu durum tanelerin kalitesini olumsuz etkileyebilir mi? Bu konuda daha fazla bilgi verir misiniz?
Kefirin daha etkili bir şekilde süzülmesi konusunda merak ettiğim birkaç nokta var. Özellikle süzme işlemi sırasında probiyotiklerin korunması için nelere dikkat etmek gerekiyor? Tel süzgeç kullanmanın avantajları nelerdir? Ayrıca, soğuk su ile süzmenin kefir tanelerine nasıl bir etkisi oluyor? Kefir tanelerine hafif baskı uygulamak gerçekten daha hızlı süzülmesini sağlıyor mu, yoksa bu durum tanelerin kalitesini olumsuz etkileyebilir mi? Bu konuda daha fazla bilgi verir misiniz?
Cevap yaz