Kefir ile yoğurt yapmayı denemek harika bir fikir! Kefirin sağlığa olan faydalarını duyduğumdan beri, bu lezzetli ve besleyici alternatifin evde nasıl yapılacağını öğrenmek istiyordum. Sütün ısıtılması ve kefir tanelerinin eklenmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken sıcaklık gerçekten önemli. Fermentasyon süresi de ilginç; 12-24 saat bekletmek, yoğurdun kıvamını etkiliyor mu? Ayrıca, süzdükten sonra elde edilen kefir suyunu nasıl kullanabileceğimi merak ediyorum. Kendi ev yapımı yoğurdumu yapmak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarımı geliştirmek için güzel bir adım olacak gibi görünüyor. Bu sürecin tadını çıkarabilmek için sabırsızlanıyorum!
Kefir ile yoğurt yapmayı denemek harika bir fikir! Kefirin sağlığa olan faydalarını duyduğumdan beri, bu lezzetli ve besleyici alternatifin evde nasıl yapılacağını öğrenmek istiyordum. Sütün ısıtılması ve kefir tanelerinin eklenmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken sıcaklık gerçekten önemli. Fermentasyon süresi de ilginç; 12-24 saat bekletmek, yoğurdun kıvamını etkiliyor mu? Ayrıca, süzdükten sonra elde edilen kefir suyunu nasıl kullanabileceğimi merak ediyorum. Kendi ev yapımı yoğurdumu yapmak, sağlıklı beslenme alışkanlıklarımı geliştirmek için güzel bir adım olacak gibi görünüyor. Bu sürecin tadını çıkarabilmek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz