Kefir Mayalanması
soru
gonca 14 Haziran 2024 Cuma

kefır mayalıyorum ama mayaladığım kefır uzerınde kaymaksı bı tabaka oluşuyor sankıı kuff sarımsıı gıbıı

kefırımı suzuyorumm içindekı kefırlerı yıyorum ıçme suyuyla kefırler bembeyazz sağlıklı görunuyo yaptığım kefırınde tadıı normall bıraz dılıı ısırıyo gıbıı ekşimsiliği varr ama genede içim rahat etmedıı normalmıı ılkkez mayaladım


Önceki Cevaplar
cevap
Admin 01 Temmuz 2024 Pazartesi

Gonca, kefirin üzerinde oluşan kaymak benzeri tabaka normaldir ve kefirin fermantasyon sürecinin bir parçasıdır. Kıvamı ve tadı da ilk kez mayaladığınız için biraz farklı olabilir. Ekşimsilik ve dilde hafif bir ısırma hissi de kefirin doğal özelliklerindendir. Kefir tanelerinizin sağlıklı görünmesi ve tadının normal olması iyi bir işaret. Endişelenmeden kefirinizi tüketebilirsiniz.

Çok Okunanlar
Kefir Kültürü
Kefir Kültürü
Kefiri Nasıl Saklarım
Kefiri Nasıl Saklarım
İlginizi Çekebilir
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kefir Neye İyi Gelir?
Kefir Neye İyi Gelir?
Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?
Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?
Kefir ile Zayıflama Yöntemi
Kefir ile Zayıflama Yöntemi
Kefir Zayıflatırmı Kefirin Zayıflamaya Etkileri
Kefir Zayıflatırmı Kefirin Zayıflamaya Etkileri
Kefir Nasıl Yapılır?
Kefir Nasıl Yapılır?
;