Gonca, kefirin üzerinde oluşan kaymak benzeri tabaka normaldir ve kefirin fermantasyon sürecinin bir parçasıdır. Kıvamı ve tadı da ilk kez mayaladığınız için biraz farklı olabilir. Ekşimsilik ve dilde hafif bir ısırma hissi de kefirin doğal özelliklerindendir. Kefir tanelerinizin sağlıklı görünmesi ve tadının normal olması iyi bir işaret. Endişelenmeden kefirinizi tüketebilirsiniz.
gonca
14 Haziran 2024 Cumakefır mayalıyorum ama mayaladığım kefır uzerınde kaymaksı bı tabaka oluşuyor sankıı kuff sarımsıı gıbıı
kefırımı suzuyorumm içindekı kefırlerı yıyorum ıçme suyuyla kefırler bembeyazz sağlıklı görunuyo yaptığım kefırınde tadıı normall bıraz dılıı ısırıyo gıbıı ekşimsiliği varr ama genede içim rahat etmedıı normalmıı ılkkez mayaladım
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiGonca, kefirin üzerinde oluşan kaymak benzeri tabaka normaldir ve kefirin fermantasyon sürecinin bir parçasıdır. Kıvamı ve tadı da ilk kez mayaladığınız için biraz farklı olabilir. Ekşimsilik ve dilde hafif bir ısırma hissi de kefirin doğal özelliklerindendir. Kefir tanelerinizin sağlıklı görünmesi ve tadının normal olması iyi bir işaret. Endişelenmeden kefirinizi tüketebilirsiniz.