Kefir Mayalanması

soru

gonca

14 Haziran 2024 Cuma

kefır mayalıyorum ama mayaladığım kefır uzerınde kaymaksı bı tabaka oluşuyor sankıı kuff sarımsıı gıbıı

kefırımı suzuyorumm içindekı kefırlerı yıyorum ıçme suyuyla kefırler bembeyazz sağlıklı görunuyo yaptığım kefırınde tadıı normall bıraz dılıı ısırıyo gıbıı ekşimsiliği varr ama genede içim rahat etmedıı normalmıı ılkkez mayaladım

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Gonca, kefirin üzerinde oluşan kaymak benzeri tabaka normaldir ve kefirin fermantasyon sürecinin bir parçasıdır. Kıvamı ve tadı da ilk kez mayaladığınız için biraz farklı olabilir. Ekşimsilik ve dilde hafif bir ısırma hissi de kefirin doğal özelliklerindendir. Kefir tanelerinizin sağlıklı görünmesi ve tadının normal olması iyi bir işaret. Endişelenmeden kefirinizi tüketebilirsiniz.

Çok Okunanlar

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Yoğurt ve Kefirin Farkı

Popüler İçerikler

Kefir Neye İyi Gelir?

Kefir Neye İyi Gelir?

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kefir Mayası Faydaları ve Yapılışı

Kefir Mayası Faydaları ve Yapılışı

Kefir ile Zayıflama Yöntemi

Kefir ile Zayıflama Yöntemi

Kefir Nasıl Mayalanır?

Kefir Nasıl Mayalanır?

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?

Kefir Maskesi Tarifi ve Faydaları Nelerdir?