Kefir mayasını saklamak için en iyi yöntemi bulmak oldukça önemli, değil mi? Buzdolabında saklama yöntemini denediniz mi? Taze süt ekleyerek mayanızı beslemek, onun canlılığını korumasına yardımcı oluyor gibi görünüyor. Ayrıca, sıvı ortamda saklama yöntemiyle mayayı besin kaynağına ulaştırarak canlılığını korumayı düşünmek de mantıklı. Kurutma ve dondurma yöntemleri ise uzun süreli saklama için pratik görünüyor, ancak bunların etkisini merak ediyorum; hiç denediniz mi? Özellikle dondurma sonrası mayanın tekrar aktif hale gelmesi için taze süt eklemenin ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum. Sizce hangi yöntem daha uygun?
Kefir mayasını saklamak için en iyi yöntemi bulmak oldukça önemli, değil mi? Buzdolabında saklama yöntemini denediniz mi? Taze süt ekleyerek mayanızı beslemek, onun canlılığını korumasına yardımcı oluyor gibi görünüyor. Ayrıca, sıvı ortamda saklama yöntemiyle mayayı besin kaynağına ulaştırarak canlılığını korumayı düşünmek de mantıklı. Kurutma ve dondurma yöntemleri ise uzun süreli saklama için pratik görünüyor, ancak bunların etkisini merak ediyorum; hiç denediniz mi? Özellikle dondurma sonrası mayanın tekrar aktif hale gelmesi için taze süt eklemenin ne kadar etkili olduğunu merak ediyorum. Sizce hangi yöntem daha uygun?
Cevap yaz