Kefir mayalarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını okuduktan sonra, bu süreci bizzat deneyimlemiş biri olarak bazı sorularım var. Öncelikle, kefir tohumlarını satın alırken hangi güvenilir kaynakları tercih ettiniz? Ayrıca, süt seçimi konusunda tam yağlı süt ile az yağlı süt arasında hangi farkları gözlemlediniz? Mayalama sürecinde ideal sıcaklık aralığında kalmak ne kadar zor oldu? Kendi kefirinizi mayaladıktan sonra, mayalama süresi ile ilgili olarak hangi ekşi tadı elde ettiniz? Temizlik konusunda, cam kaplar kullanmanın avantajlarını gerçekten hissettiniz mi? Tohumların bakımı ve saklanması aşamalarında ne gibi zorluklar yaşadınız? Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar, benim için oldukça faydalı olacaktır.
Kefir mayalarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını okuduktan sonra, bu süreci bizzat deneyimlemiş biri olarak bazı sorularım var. Öncelikle, kefir tohumlarını satın alırken hangi güvenilir kaynakları tercih ettiniz? Ayrıca, süt seçimi konusunda tam yağlı süt ile az yağlı süt arasında hangi farkları gözlemlediniz? Mayalama sürecinde ideal sıcaklık aralığında kalmak ne kadar zor oldu? Kendi kefirinizi mayaladıktan sonra, mayalama süresi ile ilgili olarak hangi ekşi tadı elde ettiniz? Temizlik konusunda, cam kaplar kullanmanın avantajlarını gerçekten hissettiniz mi? Tohumların bakımı ve saklanması aşamalarında ne gibi zorluklar yaşadınız? Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar, benim için oldukça faydalı olacaktır.
Cevap yaz