Kefirin mayalandıktan sonra nasıl muhafaza edileceğini öğrenmek, gerçekten de önemli bir konu. Soğuk ortamda saklanması gerektiğini duyduğumda, bu konuda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha anladım. Hava geçirmeyen kap kullanmanın önemi de dikkatimi çekti; bu sayede kefirin kalitesini koruyabiliyoruz. Peki, kefirin tüketim süresi ile ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız? 1-2 hafta içinde tüketmek gerektiği yazıyor ama bazen uzun süre beklediği oluyor. Bu durumu nasıl yönetiyorsunuz? Dondurmanın etkisi hakkında da merak ediyorum; tadı değişiyor mu gerçekten?
Kefirin mayalandıktan sonra nasıl muhafaza edileceğini öğrenmek, gerçekten de önemli bir konu. Soğuk ortamda saklanması gerektiğini duyduğumda, bu konuda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha anladım. Hava geçirmeyen kap kullanmanın önemi de dikkatimi çekti; bu sayede kefirin kalitesini koruyabiliyoruz. Peki, kefirin tüketim süresi ile ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız? 1-2 hafta içinde tüketmek gerektiği yazıyor ama bazen uzun süre beklediği oluyor. Bu durumu nasıl yönetiyorsunuz? Dondurmanın etkisi hakkında da merak ediyorum; tadı değişiyor mu gerçekten?
Cevap yaz