Kefir Mayası



Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri ile yapımı sağlanır. Mayanın kalitesi çok önemlidir. Kaynağı tam belli olmayan kefirin içinde zararlı maddeler olabilir. Bu nedenle aktarlardan almak yerine üniversitelerde üretilenler tercih edilmelidir. Kefir mayası, vücut direnci üzerinde büyük etkiye sahiptir. Özellikle sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasında fayda sağlamaktadır. Biyolojik açıdan metabolizmayı devamlı yapılandıran, vitamin, antioksidan ve mineraller bulunduğu için hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. B12, B1 ve K vitamini fazlasıyla yoğundur. Saydığımız vitaminlerin yeterli kullanımı böbrek, karaciğer ve sinir sistemine yarar sağlamaktadır. 

Kefir Mayası Faydaları 
  • Kolesterolü dengeler ve yüksek tansiyonu düşürür.
  • Uykusuzluğu gidericidir.
  • Selülitlere karşı etkilidir.
  • Damar sertliğini ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
  • Bellek zayıflığını ve dikkat azalmasını engeller.
  • Görme zayıflığını ve katarakt oluşumunu önlemeye katkı sağlar.
  • Sindirim sistemini güçlendirir.
  • Depresyona karşı olumlu katkısı vardır.<
    Kefir Mayası

  • Verem ve böbrek hastalıklarına iyi gelir. 
  • Egzama tedavisinde kullanılır. 
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 
  • Bronşit ve astım hastalığında kullanılır. 

Kefir Mayası Nasıl Yapılır 

Sterilize edilen süt, 5 dk kaynatıldıktan sonra 20-25 C dereceye kadar soğutulur. İşlem için cam kavanoz kullanılmalıdır. Daha sonra 1 litre sütün içerisine 30-50 gr kefir tanesi ilave edilerek ağzı kapatılır ve 18-24 saat bekletilir. Bu süre içinde tahta kaşıkla sık sık karıştırılır. Kefirin mayalanma süresinin sonunda metal olmayan temiz bir süzgeçten geçirilir. Sonra süzgeçte kalan kefir taneleri temiz,  klorsuz suyla yıkanıp tekrar süte koyulur. Hazırlanan kefir mayasının kullanım süresi 3 gündür. Karanlıkta ve soğukta muhafaza edildiğinde 6-8 güne kadar çıkabilir. Kefirin içerisinde peynir veya sirke kokusu varsa kefirde enfeksiyon olabilir. Bu nedenle temiz suyla yıkanmalı veya yeni kefir taneleri kullanılmalıdır. Mayalanmakta olan kefir taneleri, uzun süre süzülemeyecekse buzdolabına koyulur. Kefir mayasını günlük olarak içebilirsiniz. Ekşimsi bir tadı olduğundan dolayı, yanında meyve gibi tatlı besinlerle yenebilir. Kefir tüketimi kişinin yaşına ve ağırlığına göre farklılık göstermektedir. Yemeklerle birlikte içilebileceği gibi ayrı olarakta içilebilir. 

Yayınlanma Tarihi : 18.12.2014 19:39:43





Kefir Mayası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kefir Mayası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslardı...

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara g...

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan g...

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri...

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki...

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), h...

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içecek vücudun mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kefirin sindi...

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özelli...

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak. Kefir Nereden Gelmiştir?Kafkas Türklerinin bulduğu bir içece...

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kefir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2017