Kefir İle Zayıflama



Kefir ile zayıflama, fazla kilolardan kurtulmak için, artık tüm dünyada kullanılan bir diyet yöntemidir.  Eski yıllarda Orta Asya'da kullanılan şimdi ise tüm dünyada üretilip kullanılan sindirim sistemini hareketlendiren çok sağlıklı bir içecektir. Kefir, inek ya da koyun sütünün fermante edilmesiyle elde edilen bir üründür. Eski zamanlarda  bir çok sağlıkla ilgili faydası olduğu için tüketilen kefir artık zayıflamak için kullanılmaktadır. Kefirin hem kalori miktarı oldukça düşük, hem de insanı tok tutma özelliği ile fazla yemesini engelleyen bir içecek olduğu söylenebilir. Kefir, protein bakımında oldukça zengin bir besin maddesidir. Kefirde bulunan aminoasitler kişinin sağlıklı bir yaşam sürdürmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve bir çok besinde bulunmayan bir özelliktir. Beslenme uzmanları hem zengin içeriği hem de zayıflatıcı özelliği sayesinde kefirden değişik zayıflama diyetleri üretmektedir.

  • 3 Günlük kefir diyeti : Üç gün boyunca sadece kefir içeceksiniz. Günde bir litre kefiri 6 bardağa bölün ve günün eşit saatlerine bölerek birer bardak içerek tüketin. Üç gün boyunca başka bir şey yemeden ve içmeden sadece kefire devam edin. İçtiğiniz kefire kesinlikle şeker ilave etmeyin.
  • 5 Günlük kefir diyeti :  Şayet üç günlük diyette yeme ve içme olmadığı için size zor geliyorsa aynı diyeti beş gün süreyle yapım günde bir kilo meyve veya sebze ekleyebilirsiniz.
    Kefir İle Zayıflama

    Yine günde bir litre kefiri altı bardağa bölüp günün eşit zaman aralıklarında içerken yanında bir kilo meyve veya sebze tüketebilirsiniz.
  • 7 Günlük kefir diyeti : Bu diyet diğerlerine göre daha fazla kalori içermektedir. Bu diyeti yaparken tuz, şeker ve baharat kesinlikle tüketmemelisiniz. Kefir ile zayıflamayı düşünüyorsanız bu yedi günlük diyette her gün farklı uygulama yapacaksınız.
1. Gün : 5 Adet haşlanmış patates ile birlikte 1.5 lt kefir tüketeceksiniz.
2. Gün : 100 Gram tavuk ile birlikte 1.5 lt kefir tüketilir.
3. Gün : 100 Gram haşlanmış ve yağsız dana etiyle birlikte 1.5 lt kefir tüketilir.
4. Gün : 100 Gram haşlanmış et ve 1.5 lt kefir tüketilir.
5. Gün : Sebze ve meyle ile birlikte 1.5 lt kefir tüketilir. Fakat muz ve üzüm yenmemelidir.
6. Gün : Sadece 1.5 lt kefir tüketilir.
7. Gün : Sadece maden suyu tüketilir.

Bu kefir diyetini ancak iki ayda bir tekrarlayabilirsiniz. Daha sık aralıklarla uygulamanız doğru olmaz. Ve bu kefir diyetinde kullanacağınız kefirin oldukça yağsız olmasına özen gösterin.

Yayınlanma Tarihi : 06.11.2014 04:51:45





Kefir İle Zayıflama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kefir İle Zayıflama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslardı...

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara g...

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan g...

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri...

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki...

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), h...

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içecek vücudun mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kefirin sindi...

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özelli...

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak. Kefir Nereden Gelmiştir?Kafkas Türklerinin bulduğu bir içece...

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kefir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2017