Kefir Ayranı



Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki kefiri 25 derece sıcaklıktaki sütün içine konarak karıştırılır. Çiğ sütten yapmak minerallerin ve vitaminlerin ölmemesi için uygun olur fakat isteyen kaynatarak da yapabilir. Sonra bu süt ve kefir bir cam kavanoza aktarılır. Cam kavanozun kapağı ağzı hiç hava almayacak şekilde kapatıldıktan sonra üzeri bir battaniye ile örtülerek karanlık ve 20-25 derecelik bir yerde mayalanmaya bırakılır. Mayalanma süresi 12-36 saat arasıdır. Bu süre ne kadar uzun olursa ekşimsi olma özelliği artar.

Sütün mayalanması tamam olduktan sonra kapağı açılmadan iyice bir çalkalanır. Kapağı açılan cam kavanozdan kefir ayranı plastik bir süzgeçle başka bir cam kavanoza süzülür. Kefir ayranı kullanıma hazırdır. Süzgeçte kalan kefir mantarı yine üzerini kapatacak kadar bir süt içine veya su içine atılarak cam kavanoz içinde dolapta saklanır. 10 gün geçtikten sonra bu kefir mantarı tekrar kullanılabilir.
Kefir Ayranı

Kefir zamanla çoğalacaktır. İsteyen bu kefiri kağıt bir bardak içerisinde derin dondurucuya atarak saklayabilir. 


Kefir ayranı serin yerde muhafaza edilerek 36 saat içinde tüketilmelidir. Kefir ayranı isteğe bağlı olarak salatalara sos olarak kullanılabilir, cacık şeklinde yapılabilir ve doğal meyve suları karıştırılarak da içilebilir. Dileyen tuz atabilir dilemeyen de tuz atmadan tüketebilir.

Kefir ayranının sağlık açısından sayılamayacağı kadar çok faydası vardır. Şimdi sağlığa faydalarından bir kaç tane örnek vereceğiz.

  • En önemli özelliklerinden biri bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.
  • Sindirim sistemini hızlandırarak hazmı kolaylaştırır.
  • Toksinlerin kan dolaşımına geçmesini engeller.
  • Kanser hücrelerini tedavi eder.
  • Yaşlanmayı geciktirir.
  • İdrar yolu iltihaplarını önler.
  • Kabızlığı tedavi eder.
  • Bağırsak duvarını zararlı maddelerden korur.
  • Kefir ayranını sürekli içen kişide böbrek taşı oluşumu yavaşlar.
  • Besinlerden doğabilecek allerjileri ve egzama hastalığını önler

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2014 02:20:12





Kefir Ayranı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kefir Ayranı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kefirin Faydaları

Kefirin faydaları, sağlık için sayılamayacak kadar faydaya sahiptir. Bilhassa en bilindik faydası sindirim sorunlarına iyi gelmesi ve obezite ile mücadele eden kişilere kolaylık sağlamasıdır. Kefir içeceğinin ana yurdu Kafkaslardı...

Kefir Kültürü

Kefir Kültürü, çok eski yıllardan beri Kafkasya'da imal edilmeye başlanan kefirin yaygınlaşarak günümüzde tüm dünyaca tercih edilen köpüklü, koyu kıvamlı ve hafif ekşi lezzette olan şifalı bir içecek kültürüdür. Araştırmalara g...

Kefir Neye İyi Gelir

Kefir neye iyi gelir? Bu soruya cevap vermeden önce kefirin ne olduğuna bakalım. Kefir, bazı kaynaklarda Türkçe " keyif" sözcüğünden geldiği ve ilk Kafkaslarda hazırlandığı belirtilir. İnek, koyun, keçi sütlerini fermantasyondan g...

Kefir Nedir

Kefir Nedir, Kefir, çok eski yıllarda ve Kafkasya bölgesinde yapımı olan, bugünün Avrupa ve Amerika ülkelerine ticareti yapılmaktadır. Süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), h...

Kefir Mayası

Kefir mayası, Kafkasya'dan gelmiştir. Beyazımtırak renkte, karnabaharı andıran renkte ve genellikle bezelye veya fındık büyüklüğünde tanelerden oluşur. Kefir mayası yardımıyla inek, keçi, koyun, hindistan cevizi ve ya soya sütleri...

Kefir Ayranı

Kefir ayranı, kefir yoğurdundan yapılan mineralce oldukça zengin ve besin değeri yüksek bir içecektir. Kefir ayranı yapmak çiğ süt veya günlük süt temin edilir ve bir kaba bir litre süte 40 gram kefir konu. Bu ceviz büyüklüğündeki...

Kefir Faydaları

Kefir, kökeni Kafkas dağlarına dayanan ve günümüze gelene kadar hiç bir değişikliğe uğramamış bir içecektir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan bu içecek vücudun mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilmektedir. Kefirin sindi...

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Nasıl Mayalanır; Öncelikle kefirin geçmişine bakacak olunursa; Kefir Batı Asya Türklerinin keşfettiği çok şifalı bir içecektir. Su yerine kefir içen, Kafkas Türklerinin uzun yaşamasının sırrının bu olduğu düşünülüyor. Özelli...

Kefir Nasıl Yapılır

Kefir nasıl yapılır?  Kefir yapmak aslında yoğurt yapmaktan bile kolay! Evde kolaylıkla hazırlanabilecek kefir için yapılacak en önemli şey kefir tanelerine sahip olmak. Kefir Nereden Gelmiştir?Kafkas Türklerinin bulduğu bir içece...

Kefir Sabunu

Kefir sabunu, yüzde yüz bitkisel bir ürün olup kimyasal bileşikler içermez. Son yıllarda kimyasalların artmasıyla birlikte insanlar doğal ürünlere yönelmeye başlamıştır. Özellikle bayanların yaptığı makyajlar yüzünden ciltte cilt ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Kefir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017